Full CSI agenda in 2022. "We go towards a monotone calendar... "

Full CSI agenda in 2022. "We go towards a monotone calendar... "

Het FEI heeft zijn provisionele internationale jumpingkalender bekend gemaakt. En die zit propvol. Volgend jaar zullen er maar liefst 827 internationale springwedstrijden worden georganiseerd. Anders gezegd ongeveer 16 wedstrijden per week! Voor het eerst sinds 1990 zullen er in 2022 geen Wereldruiterspelen georganiseerd worden. In plaats daarvan zijn er de vervangende Wereldkampioenschappen voor de acht disciplines, elk op een andere locatie. Voor de springsport is dit in het Deense Herning.

Meteen stelt zich ook de vraag of die volle kalender wel een goede zaak is? Gemiddeld komen tijdens elke wedstrijd een 900 combinaties aan de start. Voor de FEI is dit uiteraard een goede zaak met ruim 14.400 starters per week, maar is dit ook zo voor de verschillende organisaties? 

"Het verschil tussen verschillende organisaties zal alleen maar groter worden. De concourskalender evolueert zo meer en meer naar een eentonige opeenstapeling van identieke concoursen op steeds dezelfde locaties," klinkt de bezorgdheid bij heel wat ruiters.

Op 4 januari 2022 start het internationaal springseizoen met een CSI2* in het Franse Villeneuve-Loubet gevolgd door de CSI4*-w in Abu Dhabi. Traditioneel sluit het jaar af met de internationale wedstrijd in Liverpool.

Klik hier voor de kalender