Maartje Verberckmoes zegeviert in Herning

Maartje Verberckmoes zegeviert in Herning

In Herning, waar het WK momenteel plaatsvindt, is zonet de CSI3* 1.45m verreden. Daarin scoren de Belgen sterk, met Maartje Verberckmoes op één en nog drie plaatsen in de top 10. Thibault Philippaerts eindigt er mee op het podium met een derde plaats. 

In het parcours dat over 2 rondes en een barrage verreden wordt, is de eerste ronde afgelopen. Daarin was Verberckmoes de sterkste en reed Carrera Z (V. Calvaro Z) naar de overwinning in 73,60. Die tijd is net geen 2 seconden sneller dan haar opvolger, de Zweedse Angelica A. Zanotelli met Chadora Lady. Zij reed de 9-jarige Chacco-Blue afstamming in 75,51 foutloos rond. Thibault Philippaerts volgde haar op de voet in 75,80. Zo verzekerde hij met Broadway de Mormoulin (V. Kannan) ook een plaatsje in de top drie. 

De Deen Nicolas Pedersen verhindert de Belgen om bijna de volledige top 5 te domineren en wringt zich er tussen op plaats 4. Dat doet hij met de Diarado afstamming Tailormade Diarado's Boy. Vincent Lambrecht weet de top 5 af te sluiten met Andiamix II Hero Z (V. Aganix du Seigneur). Net buiten de top 5 komt Emilie Conter piepen. Zij eindigt met Balento C.S (V. Balou du Rouet) op zes. 

Evelyne Putters rijdt met Eye of the Tiger (V. Carambole) nog de top 15 binnen met een vierde plaats. 

Bekijk alle resultaten hier