New 1m60 horse for Jerome Guery

New 1m60 horse for Jerome Guery

Il y a quelques semaines, Edward Levy a annoncé le départ de Broadway de Mormoulin de ses écuries, sans laisser savoir où le cheval allait. En attendant, le nouveau cavalier de la châtaigne est connu : Jérôme Guery l'amènera à la compétition. 

Onder het zadel van Edward Levy sinds 2019, maakt Broadway de Mormoulin deel uit van de nieuwe generatie paarden die het publiek graag volgde tijdens zijn opmars naar 5* niveau. 2021 zal een cruciaal seizoen zijn geweest voor de zoon van Kannan, die met de ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan, zijn eerste 1.60m Grote Prijs liep op de majestueuze grasbaan van de Chantilly Masters. Enkele weken geleden kondigde Edward Levy echter het vertrek van de Selle Français uit zijn stallen aan. "We hadden niet meer dezelfde doelstellingen met Edward," zegt Stéphane Saunier, de eigenaar van het paard. "Gezien zijn leeftijd en resultaten vond ik dat het tijd was om het paard te verkopen. In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, had ik echt graag gezien dat hij bij Edward Levy was gebleven, die fantastisch werk met hem heeft geleverd en hem in ideale omstandigheden naar het hoogste niveau heeft gebracht. Maar de deadline voor de verkoop was eind september, het paard staat al negen maanden te koop".

"Met Jérôme was het heel eenvoudig. Hij is een zeer toegankelijke ruiter en de afspraak met hem is duidelijk. Het hoofddoel is het paard te verkopen, maar in de tussentijd zal het ook een gelegenheid zijn om hem verder te verbeteren op de 160", legt de eigenaar uit. 


Bron: Studforlife